Vitaliteitsontwikkeling in een Groep

Werken aan een Duurzamer & Energieker Leven!

Werken aan je ontwikkeling in een groep

Stress op de werkvloer is inmiddels beroepsziekte nummer één in Nederland. Meer dan één miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Iemand met een burnout kan binnen 6 maanden weer hersteld zijn, maar terugvallen ligt dan vaak op de loer. Bij een ander deel van de mensen duurt de burn-out een stuk langer en kan het een jaar of zelfs wel twee jaar duren.

Hoe is met met jouw mentale gezondheid gesteld?


In een veilige setting in de vorm van een training, ga je (preventief) werken aan (je) (het herstel van je) mentale gezondheid. Je leert o.a. bewuster te leven, hoe je de juiste keuzes en beslissingen maakt, hoe je vaart kunt minderen, hoe je je leven kunt zuiveren, hoe je in het heden kunt leven, hoe je doelen stelt, hoe je je kwaliteiten (her)kent, hoe je een plan maakt voor een duurzaam leven, hoe je verantwoordelijkheid durft te nemen voor, ......


Vergoedingsmogelijkheden coaching vanuit werkgever

Wi jij graag gecoacht worden en wil jij weten welke mogelijkheden er voor jou voor vergoeding zijn? De meeste werkgevers hebben een (jaarlijks) budget voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Ga je mogelijkheden na bij je werkgever, leidinggevende of HR manager. 


Waarom kies ik voor een NOBCO coach

Als beroepscoach ben ik aangesloten bij de NOBCO en werk ik volgens de IEGC (Internationale Ethische Gedragscode) voor coaches en mentoren. Coaches sluiten zich aan bij de NOBCO omdat ze waarde hechten aan kwaliteit en zichzelf willen blijven ontwikkelen in hun professie als coach. Jou biedt het meer zekerheid bij de keuze van je coach. " Kies voor zekerheid. Kies een NOBCO Coach".


Levenswijsheden

" Persoonlijke groei is jezelf toestemming geven iets anders te denken of te doen, 
dan je tot dusver hebt gedaan " 
" If there is no struggle, there is no progress "
" Door los te laten en met groots vertrouwen in het onbekende te stappen, zul je ontdekken 

waar je werkelijk toe in staat bent "

" Piekeren is net als schommelen, 

je bent wel bezig maar komt niet van je plaats "

" Groeien is springen in het onbekende,

telkens weer "

We don't have to do all of it alone. We were never meant to

- Brené Brown -

Mijn GroepsAanbod

Dagworkshop Je stressvolle leven de baas

Zet de eerste stappen naar meer energie & evenwicht in je werk en in je privé leven.

Vermoeidheid, lusteloosheid, slapeloosheid, concentratie- en geheugenproblemen, snel geïrriteerd zijn, fouten maken, geen energie meer hebben (zelfs niet voor leuke dingen) en lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn en spierpijn. Allemaal verschijnselen die kunnen wijzen op overbelasting of zelfs een dreigende burn-out. De meeste mensen herkennen dit te laat bij zichzelf. Vaak hebben ze te maken met druk die je ervaart op je werk of in combinatie van je werk en je (jonge) gezin of mantelzorg.

Het Leven Leren biedt een dagworkshop aan waarin je inzicht krijgt in je innerlijke kwaliteiten, je drijfveren, zoals liefde, moed, vertrouwen, geduld en verantwoordelijkheid. Hoe kun je juist deze kwaliteiten inzetten voor een positieve en evenwichtige levenshouding? Zodat je kunt geven wat je te bieden hebt, zonder jezelf tekort te doen. 

Deze dagworkshop leert je hoe je vitaler & energieker in je leven en in je werk kunt staan. Het helpt je om het beste in jezelf en in anderen naar boven te halen! 

                                -- Voor meer energie & evenwicht in je werk en in je privé leven! --

Voor meer informatie bel 06-10 51 86 68 of mail naar info@hetlevenleren.nl

Dagworkshop Fijngevoeligzijn op de werkvloer

Voel jij je vaak moe, onbegrepen en anders? Ben jij regelmatig overbelast of denk je tegen een burnout aan te zitten? Heb jij ooit gedacht dat dit misschien te maken zou kunnen hebben met het feit, dat je beschikt over de eigenschap Hoogsensitiviteit? 

De laatste jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze eigenschap en daar komen duidelijke conclusies uit voort. Zo is 1 op de 5 mensen geboren met de eigenschap Hoogsensitiviteit. Dit zijn evenveel mannen als vrouwen. 

Wat betekent het om met een sensitief karakter je op de werkvloer te bevinden? Waar loop je tegenaan, wat vind je lastig? Hoe ga jij om met je energiehuishouding en al die (negatieve) sferen en emoties van anderen die je zo goed aanvoelt? En hoe zet je jouw positieve eigenschappen, ja die zijn er zeker ook, het beste in?

Het Leven Leren biedt een dagworkshop aan waarin je inzicht krijgt in wat hoogsensitiviteit is, wat de kenmerken zijn, de valkuilen maar zeker ook wat de kracht is. Je krijgt handvatten & tips aangereikt hoe je op de werkvloer beter met je gevoeligheid om kunt gaan en hoe je overbelasting en/of burnout kunt voorkomen. Ben jij nieuwsgierig geworden? Doe hier alvast de test.

Deze dagworkshop is niet alleen informatief maar leert je ook om veerkrachtiger om te gaan met jouw (hoog)gevoeligheid. Je haalt daarmee het beste uit jezelf naar boven!

                            -- Om beter om te gaan met jouw sensitiviteit op de werkvloer! --

Voor meer informatie bel 06-10 51 86 68 of mail naar info@hetlevenleren.nl

Vitaliteitsprogramma Adempauze  Een Leven in Balans

                    " Als je geen tijd hebt om te ontspannen, wordt het tijd om te ontspannen "

Vaak is er in onze drukke en volle leven weinig tijd om stil te staan. Om te voelen hoe het geestelijk en lichamelijk met je gaat. Haal jij wel eens bewust adem? Waardoor raak jij vermoeid en waar krijg jij energie van? Waar wil jij afscheid van nemen en waar wil jij meer van? Voel jij je prettig in je relaties en in je leefomgeving? En heb jij naast alle zorg op je werk ook zorgen in je privéleven? Waar wil jij mee stoppen, wat wil jij blijven doen? Waar wil jij JA tegen zeggen en waar wil jij mee beginnen?

Het lijkt wel alsof onze stressvolle levensstijl een manier van leven is geworden, waarin we makkelijk verdwalen in onze dagelijkse eisen en activiteiten. Dat we alleen tot rust komen wanneer we er even tussenuit zijn. We krijgen te weinig mee van de schoonheid van de natuur, de kracht van liefde in ons gezin of de eenvoud van voedsel. Herken jij dit, spijt het je en zou je het graag anders willen doen? 

Hoe zou het zijn als moeten willen wordt...

In dit vitaliteitsprogramma  ga je in vijf dagdelen werken aan meer evenwicht & energie in je werk en in je privé leven! Je leert je leven te zuiveren, vaart te minderen, in het heden te leven en een energiek, zinvol, gracieus en duurzaam leven te plannen. (NB Dit programma is ook erg geschikt bij (dreigende) burnout of overspannenheid).

                                              -- Voor een energieker, evenwichtiger & vitaler leven! --

Voor meer informatie bel 06-10 51 86 68 of mail naar info@hetlevenleren.nl

Vaardigheidprogramma Ontwikkel een Positieve Levenshouding

                                                     " Alles wat je aandacht geeft, groeit "

Hoe passen we goede innerlijke kwaliteiten toe in ons dagelijks leven om een positieve levenshouding te ontwikkelen. Innerlijke kwaliteiten zoals liefde, moed, vertrouwen, geduld, respect en verantwoordelijkheid. Het zijn de bouwstenen van ons karakter, onze innerlijke drijfveren, die te samen ons morele kompas vormen.

In dit vaardigheidsprogramma van vier dagdelen leer je door het toepassen van leefvijf strategieën hoe je eenvoudig & praktisch op een positieve & plezierige manier je innerlijke kwaliteiten aandacht kunt geven.

De vijf strategieën zijn concrete handvatten om je innerlijke kwaliteiten tot leven te brengen. Ze dienen als leidraad in het dagelijkse leven; zijn toepasbaar in alle dagelijkse interacties en voor alle leeftijden. Bij jezelf, je werknemers, je collega's, (je) kinderen; zowel in je werk als ook in je privéleven. 

Ze helpen om autonome beslissingen te nemen, om te leven met compassie & idealisme. Ze geven je zelfvertrouwen & veerkracht. Door je dagelijks bewust op het goede in anderen en jezelf te richten, zullen je leven en je relaties positief veranderen. Je richten op wat goed is in de mensen, dát maakt je blij en gelukkig.

                                              -- Voor een positieve en evenwichtige levenshouding! --

Voor meer informatie bel 06-10 51 86 68 of mail naar info@hetlevenleren.nl

Vaardigheidsprogramma Lichter Leven met een Sensitief Karakter

                                               " Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt".

Voel jij je vaak moe, gestrest en onrustig? Loop jij al langere tijd op je tandvlees? Heb jij moeite om jezelf te uiten, om woorden te geven aan je gevoel? Voel jij je anders dan anderen en vaak onbegrepen? Ben jij perfectionistisch en is het dus bij jou vaak niet goed genoeg? Pik jij moeiteloos sferen en emoties op van anderen? Heb jij moeite met nee zeggen en sta jij altijd voor de ander klaar?

Dan kan het zijn dat je hoogsensitief bent en tegen een (dreigende) burnout aan zit. 

Heb jij het verlangen om meer evenwicht aan te brengen in je leven en werken, maar je weet niet hoe?

Dan kan dit vaardigheidsprogramma je daarbij helpen! In 5 dagdelen leer je hoe je beter om kunt gaan met je hooggevoeligheid. Om van een last een kracht te maken. Middels de HELP© methodiek ontwikkel je een duurzame, krachtige, energieke & evenwichtige sensitieve leefstijl.

                                                   -- Voor meer vreugde, energie & zingeving! --

Voor meer informatie bel 06-10 51 86 68 of mail naar info@hetlevenleren.nl

Vergoedingsmogelijkheden Coaching vanuit Werkgever

Wi jij graag gecoacht worden en wil jij weten welke mogelijkheden er voor jou voor vergoeding zijn? De meeste werkgevers hebben een (jaarlijks) budget voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Ga je mogelijkheden na bij je werkgever, leidinggevende of HR manager. 


Waarom kies ik voor een NOBCO coach

Als beroepscoach ben ik aangesloten bij de NOBCO en werk ik volgens de IEGC (Internationale Ethische Gedragscode) voor coaches en mentoren. Coaches sluiten zich aan bij de NOBCO omdat ze waarde hechten aan kwaliteit en zichzelf willen blijven ontwikkelen in hun professie als coach. Jou biedt het meer zekerheid bij de keuze van je coach. " Kies voor zekerheid. Kies een NOBCO Coach".


Waar kan ik mijn suggestie of mijn klacht doorgeven?

Mocht je suggesties of een klacht hebben over het coachtraject, voel je dan vrij om dit bij mij ter sprake te brengen. Dit kan in een gesprek in persoon of telefonisch. Coaching gaat uit van een gelijkwaardige relatie tussen gecoachte en coach. Neem het voortouw als de coaching niet aan je verwachting voldoet.

Mocht je na dit gesprek met mij als coach jouw probleem onverhoopt niet opgehelderd zijn, dan kan je via email een officiële klacht indienen volgens het Klachtenreglement van Stichting NOBCO bij het secretariaat van de NOBCO ( Email: info@nobco.nl).